Search
Close this search box.

Ανώτατα Στελέχη

Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου
Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου & Πρόεδρος της Επενδυτικής Επιτροπής

Ο κ. Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου είναι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Invel Real Estate, μιας εταιρείας επενδύσεων που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2013 με σκοπό την αξιοποίηση ευκαιριών στις ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων, προσφέροντας στους επενδυτές τη δυνατότητα συν-επενδύσεων σε επιλεγμένες επενδυτικές ευκαιρίες. Η Invel διαχειρίζεται σήμερα ακίνητα αξίας περίπου 3,5 δις ευρώ στην Ευρώπη, με ισχυρή παρουσία κυρίως σε Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο. Η συναλλαγή ορόσημο της Invel υπήρξε η απόκτηση του 66% της Prodea Investments από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας (ΕΤΕ) τον Δεκέμβριο του 2013, την οποία ακολούθησε η απόκτηση του μετοχικού μεριδίου 32,7% της ΕΤΕ τον Ιούνιο του 2019, καταλήγοντας σε συνολική απόκτηση του 98,7% της μεγαλύτερης ελληνικής ΑΕΕΑΠ. Ο κος Παπαχριστοφόρου ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επενδυτικής Επιτροπής της Prodea Investments, επιβλέπει όλο το επενδυτικό πλάνο.

Από το 2013 έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία νέου οράματος και στρατηγικής για την εταιρεία εφαρμόζοντας παράλληλα ένα επιτυχημένο πρόγραμμα εξαγορών και χρηματοδοτήσεων που οδήγησε σε σημαντική αύξηση του χαρτοφυλακίου των ακινήτων, διαφοροποίηση των μισθωτών και αύξηση της αποδοτικότητας. Αξιοσημείωτη είναι και η πρόσφατη δημιουργία της MHV Mediterranean Hospitality Venture Ltd, μιας εταιρείας που στοχεύει σε επενδύσεις στο ξενοδοχειακό τομέα, με πιο πρόσφατη την εξαγορά του Parklane, a Luxury Collection Resort &Spa Limassol, του μοναδικού luxury collection resort στην Κύπρο.

Ο κος Παπαχριστοφόρου κατέχει πτυχίο στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο London School of Economics και Μεταπτυχιακό σε International Economics and Management από την Σχολή Διοίκησης της SDA Bocconi του Μιλάνο.

Αριστοτέλης Καρυτινός
Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Δρ Αριστοτέλης Καρυτινός είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, διαθέτει
μακρόχρονη εμπειρία σε επενδυτικές και τραπεζικές δραστηριότητες καθώς κατείχε διευθυντικές θέσεις στον ιδιωτικό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πριν από τη σημερινή του θέση ήταν για 6 χρόνια Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. Προηγουμένως κατείχε ανώτερες θέσεις στον Όμιλο Eurobank όπου διετέλεσε Επικεφαλής του Real Estate του Ομίλου, Διευθυντής Στεγαστικής Πίστης και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Properties AEEAΠ (αργότερα γνωστή ως Grivalia ΑΕΕΑΠ). Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην τελευταία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2006 καθώς και η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου το 2007, συγκεντρώνοντας συνολικά περίπου €450εκ.. To 2010 ηγήθηκε της ομάδας ίδρυσης της «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ» η οποία αργότερα απορροφήθηκε από τη σημερινή PRODEA.

Ο Δρ Καρυτινός είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Warwick, UK και είναι μέλος του RICS.

Θηρεσία Μεσσάρη
Chief Financial Officer / Chief Operations Officer

Η κα Θηρεσία Μεσσάρη κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών και Εργασιών και είναι εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας PRODEA Investments. H εμπειρία της στον χώρο του real estate ξεπερνά τα 20 έτη καθώς προηγουμένως κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στο χώρο του real estate στους ομίλους της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank, έχοντας ενεργό ρόλο στην ίδρυση και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Grivalia Properties Α.Ε.Ε.Α.Π. στην οποία κατείχε τη θέση του Επικεφαλής Finance, Control & Operations. To 2010 συμμετείχε στην ομάδα ίδρυσης της ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ η οποία αργότερα απορροφήθηκε από τη σημερινή PRODEA.

Eίναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Bsc in Informatics με εξειδίκευση στην ανάλυση, σχεδιασμό και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων) με συμπληρωματικές σπουδές στα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς.

Αθανάσιος Καραγιάννης
Chief Investment Officer

Ο κ. Αθανάσιος Καραγιάννης, είναι Επικεφαλής Επενδύσεων και Χαρτοφυλακίου της Εταιρείας από τον Ιούνιο του 2020. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Επενδύσεων και διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία σε επενδυτικές δραστηριότητας και στην αγορά των ακινήτων. Πριν την έλευσή του στην Εταιρεία, ήταν στέλεχος για έξι χρόνια στην εταιρεία Invel Real Estate, στην οποία εντάχθηκε το 2014. Προηγουμένως, υπήρξε στέλεχος της Deutsche Bank Asset Management στο Λονδίνο για περισσότερα από 6 χρόνια, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ασχολούμενος με τον ξενοδοχειακό και τον ασφαλιστικό κλάδο.

Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, κάτοχος πτυχίου MBA από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στην εταιρική στρατηγική ακινήτων από το Cass Business School.

Bio not available